Site Overlay

Biografija

Ime i prezime: Biljana Jotić

WEB: biljanajotic.com

Kontakt:  biljajotic.iu@gmail.co

Zvanja:

 • Scenski masker-vlasuljar
 • Istoričarka umetnosti
 • Kustoskinja

Volonterska praksa

 • Narodni muzej u Beogradu, projekat „Digitalizacija muzejskih zbirki“
 • Biblioteka na katedri za Istoriju umetnosti, Filozofski fakultet u Beogradu
 • Srednja muzička škola „Vatroslav Lisinski“, predmet Istorija civilizacije i kulture

Stručna praksa

 • Osnovala i bila vlasnica galerije BeoArt-LiveArt koju je vodila u svosjtvu uemtničke direktorke 8 godina (realizovala preko 15 samostalnih izložbi umetnika/ca mlađe generacije; pokrenula i realizovala četiri autorska projekata i različite akcije sa mladim umetnicima/ama; aukcije savremene umetnosti; volontersku praksu za studente istorije umetnosti; različite umetničke radionice…
 • Inicirala i jedna je od osnivača Udruženja Beoart Contemporary (2016.godine osnovano, inicairala i relaizovala više regionalnih projekta koji su podržani sredstvima Ministarstva kulture RS i Grada Beograda: inicirala i relaizovala u svosjtvu umetničke direktorke i koordinatorke međunarodni projekat „Uspon žene u kulturi na Zapadnom Balkanu“, sufinansiran IPA fondovima Evropske unije; Inicirala i realizovala preko 20 samostalnih i grupnih izložbi,  regionalnih i međunarodnih. Inicirala i u izdanju Udrženja objavila preko 20 umetničkih kataloga. Inicirala i u svojstvu autorke relaizovala produkciju dokumentarnog serijala „Žena o ženi”, reditelja Borisa Miljkovića, RTS 3. Inicirala i u svosjtvu autorke, a u saradnji sa Zavodom za proučavanje kulturnog razvitka realizovala istraživanje o položaju žene u kulturi. Inicirala , organizovala i moderirala međunarodnu Kick off konferenciju u Beogradu, januar 2021.
 • Od oktobra 2021. obavlja funkciju v.d.direktora Muzeja primenjene umetnosti, a od marta 2023. funkciju direktora

Kustoska praksa

PROJEKTI:

 1. USPON ŽENE U KULTURI NA ZAPADNOM BALKANU

Inicijatorka i umetnička direktorka međunarodnog projekta (04.01.2021. – 17.03.2023.) sa brojnim aktivnostima koje se realizuju na različitim teriotrijama regiona i Evrope. Projekat je sufinansiran IPA fondovima Evrospske Unije (Generalne aktivnosti: PUTUJUĆA IZLOŽBA „Žene o ženama“ – Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Severna Makedonija, u prostorima fizičke i virtuelne realnosti, za koju su selektorke unapred odabrale umetnice sa prepoznatljivim i različitim identitetima žene u vizuelnoj umetnosti; REZIDENCIJALNI PROGRAM, u Zadru koji je okupitio novu, mladalačku energiju, putem otvorenog poziva, a radovi koji su nastali u toku njega bili su izloženi u Briselu, zgradi Saveta Evrope). VR TEHNOLOGIJE, koji uključuju nove oblike kustoskih praksi i globalnu vidljivost. ISTRAŽIVANJE mapira pitanja društvenog diverziziteta u identitetima žene u savremenoj vizuelnoj umetnosti i uključuje institucionalne i vaninstitucionalne kustoske prakse. DOKUMENTARNA SERIJA dokumentuje misaone i stvaralačke procese umetnica i kustoskinja. NFC je mreža kustoskinja temtski organizovanih oko pojma žene u umetnosti. Pored navedenog integralni deo projekta su brojna korisna predavanja i radionice. Projekat je izabran kao jedan od 13 projekata u okviru zapadnog Blakana od prijavljenih 348.

_________________________________________________________________

 1. KULTURNA BAŠTINA I SAVREMENO STVARALAŠTVO

Inicijatorka i autorka projekta u kojiama preovladava koncept spajanja savremene vizuelne umetnosti i prostora koji pripadaju tradiciji i kulturnoj baštini Srbije. Kustoski koncept karakterišu pojmovi kontinuiteta (revitalizacija prostora kulturne baštine kroz savremeno vizuelno stvaralaštvo), zatim atipični prostori za izložbu i heterogenost vizuelnih izraza (kao hronike svedočastva različitosti doživljaja savremene fluidne stvarnosti). Do sada su realizovane 4 izložbe:

UMETNOST NA PAPIRU, Narodna biblioteka Srbije, Beograd, 05.05. – 05.07.2019. Projekat koji je podržan sredstvima Ministarstva kulture i informisanja i Sekretarijata grada Beograda ističe koncept okupljanja domaćih savremenih vizuelnih umetnika/ca oko papira kao medija. Karakteriše ga heterogeni karakter i spoj vizuelne forme i jezičkog znaka. Sledi izložbena postavka vizuelnih radova na papiru u prostoru koji baštini reč na papiru,  mediju koji je vesnik novog doba i bržeg širenja informacije koja je dovela do savremenih oblika komunikacije. Tematska neodređenost je svesna uporedba sa tematskim neodređenostima reči koje ova institucija baštini, bez kojih ne bismo imali mogućnost širokog saznanja danas.)

KROZ VODU, umetnička stanica Ešđeg, Novi Sad, 2017 – samostalna izložba  site specific  karaktera, (kustoski koncept zasnovan je na transponovanju sadržaja koje umetnica problematizuje u slici direktno u prostor.Site specific  instalacija kojom je prostor sa platna izmešten u stvarni prostor, vreme dešavanja je „sada i ovde“ uključuje posmatrača kao sastavnog dela događaja.

IDENTIFIKACIJE, Jokanovića kuća, Narodni muzej Užice, 2018. – autorska samostalna izložba. Koncept spajanja dva pristupa istoj temi i tehnici, crtež na papiru: identifikovanje kroz spoljnu projekciju grada i geometrizovanih oblika zatvorenih formi (Marija Milinković) i unutrašnja projekcija savremenog fenomena „selfija“ koja se suprostavlja i tradicionalnom načinu portreta i problematizacija narcisoidnosti i postojanja druge osobe i interakcije (Marija Tošković). Radnja savremene tematske problematike smeštena je u izložbenoj postavci prostora koji karakteriše tradicija, Jokanivića kuće, kao izdvojenom delu Narodnog muzeja u Užicu.

20/20,  prostor u rekonstrukciji bioskopa Balkan, u saradnji sa fondacijom Saša Marčeta i NuraArt agencijom, 2018. – grupna izložba koja kombinuje stvarni i virtuelni prostor. Autorka koncepta, teksta i postavke (kustoska specifičnost vidljiva je kroz podudaranje radova 10 umenika/ca koji su izlagali u fizičkoj realnosti, koji u svom radu problematizuju pitanje prostora na različite načine i prosustva druge realnosti,  virtuelne i izožbe 10 radova u tom novom prosotru. Pored toga, pitanje revitalizacije kultnog prostora bioskopa Balkan savremenom vizuelnom umetnosšću. Kombinujući tradicionalno i savremeno spaja se vreme, stvarno i virtuelno spaja se prostor. Kombinujući stvarni i virtuelni prostor problematizuje se i način interakcije posmatrača i njegovih čula.)

_________________________________________________________________

 1. BOA (Belgrade Open Art)

Jednodnevna interaktivna manifestacija sa konceptom WALK/ TALK/ AUCTION, Kulturni centar Beograda, Pop Up prostor (01. jun, 2014 i 2015. godine) – koautorka. Utopljene u društvena i kulturna dešavanja, nas četiri koleginice prepoznale smo tri aktuelna problema u zatvorenosti muzeja, nedostatku komunikacije i nepostojanju tržišnih osnova za savremeno stvaralaštvo. Odgovor smo ponudile kroz koncept Open Art–a i strategiju gerilske jednodnevne samofinansirajuće manifestacije tokom koje je predstavljeno 30 umetnika mlađe generacije. Od ulične galerije zajedničke šetnje sve sa radovima knez Mihajlovom ulicom i okolo Narodnog muzeja, preko izložbe u Pop Up prostoru Kulturnog centra Beograda i Art meeting-a do aukcije kao krajnjeg cilja.

_________________________________________________________________

 1. NOA FEST

Koautorka festivala umetnosti u Novom Sadu (2015,2016,2017,2018,2019) sa konceptom dinamike u programskim rešenjima koji se realizuju na više lokacija (Likovni salon i Tribina mladih,Kulturni centar Novi Sad; dvorac Eđšeg; alternativni Kulturni Centar Lab). Svake godine NOA FEST okuplja preko 20 mladih umetnika I umetnica u cilju umrežavanja i komunikacije. Fokusirana je na mlade generacije i domaći teren strategija festivala se realizuje raznovrsnim programskim rešenjima i na više lokacija. Od izložbi, preko Art meeting-a, radionica, panela, humanitarnih akcija umetnost odgovara društvenim potrebama njenom sastavnom delu.

_________________________________________________________________

 1. TRIJENALE DIZAJNA I ARHITEKTURE U MILANU

Komesarka i kustoskinja nastupa i kustoskinja projekta  Infinity of structure, arhitekte Ivana Mangova, kojim se Republika Srbija predstavlja na 23. Međunarodnoj izložbi Trijenela u Milanu (2022). Realizator nastupa je Muzej primenjene umetnsoti u ime Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

_________________________________________________________________

 1. BIJENALE DIZAJNA U LONDONU

Komesarka nastupa i kustoskinja priojekta, umetničkog eksperimenta  134/Sveta geometrija, autora dr. Dušana Jovovića, kojim se Republika Srbija predtavlja na 4. Međunarodnoj izlžbi bijenala dizajna u Londonu (Somerset house, London, 2023). Realizator nastupa je Muzej primenjene umetnsoti u ime Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

_________________________________________________________________

 1. PRAŠKI KVADRIJENALE SCENSKOG DIZAJNA

Ko-komenasrka nastupa i ko-kustoskinja (zajedno sa Prof. Tatjana Dadić Dinulović) projekta kojim se Republika Srbija predtavlja na 15. Međunarodnoj izložbi scenskog dizajna i scenskog prostora. Realizatori projekta su Muzej primenjene umetnosti i  Scen – Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu – OISTAT centar za Srbiju, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije.

 1. MALTA BIJENALE UMETNOSTI

Komesarka nastupa i kustoskinja i autorka projekta Likovna umetnosti i nasleđe (Fine art and Heritage) kojim se Republika Srbija predtavlja na 1. Međunarodnoj izložbi umentičkog bijenla na Malti (2024). Umetnica /ci : Ivana Živić; Prof Đorđe Stanojević i Miodrag Rogan. Realizator nastupa je Muzej primenjene umetnsoti u ime Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. 

Autorske izložbe i tekstovi 

 • LIKOVNI ŽIVOT – hronika o vizuelnim i prostornim

komunikacijama 155/156 I 157/158, 2019 I 2020:

Zapisi na papiru-crteži, studije i skice; Igovr Vasiljev;  Bestijarijum  –  Put ka slobodi; Marija Tošković;Figurativno-portretski entitet; Aleksandar Stojnović;  Fragmentacije; Mina Radović;Vajari/ke Srbije 2020-godišnja izložba vajarske sekcije ULUS-a, paviljon Cvijeta Zuzorić;Hronika Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja Savremene umetnosti 1993-2019Vizije stvarnosti, samostalna izložba Mirjana Đošić;

Kataloški tekstovi za izložbe 

 • LIKOVNA UMETNOST I NASLEĐE: vizuelni dijalog i prostorne komunikacije, Malta bijenale umetnosti, Malta, 2024;
 • 46 . SALON ARHITEKTURE, Muzej primenjene umetnosti; Beogard , 2024;
 • U REFLEKSIJAMA, Bijenale arhitekture, Đardini, Venecija, Italija, 2023;
 • 134/SVETA GEOMETRIJA, Londonsko bijenale dizajna, Somerset house, London, Velika Britanija, 2023;
 • O NEŽNOSTI, Praški kvadrijenale scenskog dizajna, Prag, 2023;
 • SALON ARHITEKTURE/SALON DIJALOGA, Muzej primenjene umetnosti, Beograd, Srbija,2023;
 • BORIS PODREKA, Arhikultura,  Muzej primenjene umetnosti, Beograd, Srbija, 2023;
 • ŽENA BEZ PREFIKSA, prva samostalna izložba Nine Milović, Štab galerija, 2023;
 • NA STAKLENOM PUTU, Muzej primenjene umetnosti, Beograd, Srbija, 2022 (Međunarodna godina stakla);
 • ČULNOST, samostalna iuložba Natalije MIladinović, Zgrada Saveta Evrope, Strazburg, Franscuska, 2022;
 • SALON ARHITEKTURE / ZAOKRET, Muzej primenjene umetnosti, Beograd, Srbija, 2022;
 • INFINITY OF STRUCTURE, Trijenale arhitekture i dizajna u Milanu, Milano, Italija, 2022
 • ŽENA O ŽENI, autorska međunarodna izložba, NGVU, Beograd (Srbija, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Severna Makedonija, Brisel), 2021.
 • VAJARI/KE SRBIJE 2020, Revijalna izložba vajarse sekcije ULUS-a, paviljon Cvijeta Zuzorić, Beograd, Srbija, 2020.
 • SEZONARIJUM, Vesna Opavski, samostalna izložba KC Trebinje, TTrebinje, Republika Srpska, 2020.
 • VIZIJE STVARNOSTI, Mirjana Đošić, putujuća samostalna izložba, Umetnička galerija Kruševac, Srbija, 2020.
 • REFLEKSIJE RAVNI, Miona Marta Marković, putujuća samostalna izložba, Srbija, 2020.
 • INTRO FLORAL, Dominika Morariu, samostalna izložba, Galerija KC Novi Sad, Srbija, 2020.
 • ZAMKE PERCEPCIJE, samostalna izložba Ivana Milenkovića, KC Leskovac, Srbija, 2020.
 • ZAPISI NA PAPIRU, Igor Vasiljev, KC Novi Sad, Likovni salon, Srbija, 2019.
 • FRAGMENTACIJE, Samostalna izložba Mine Radović,Kulturni centar Novi Sad, Likovni salon, Srbija, 2019.
 • PORTRETI, FIGURATIVNO- PORTRETSKI ENTITET, Aleksandar Stanojević, samostalna izložba, KC Inđija, galerija Kuća Vojnovića, Srbija, 2019.
 • POKRENUTI PROSTORI, prva samostalna izložba Vanje Vujin Ivošević, Galerija Opštine Vračar, Beogard, Srbija, 2019.
 • RITAM GRADA, samostalna izložba Marije Milinković, galerija SULUJ, Beograd, Srbija, 2018.
 • FIGURA KROZ MISAO, autorska samostalna izložba Jovane Jarebice, Natalije Miladinović i Une Nikolić, Kuća kralja Pera, Beograd, Srbija,2018.
 • KROZ VODU, Ivana Živić Jerković, samostalna Site specific  izložba, dvorac Ešćeg, Novi Sad, Srbija, 2018.
 • SPIRITUAL, samostalna izložba Natalije Miladinović i Zdravka Jankovića, galerija Atrijum biblioteke grada Beograda, Beograd, Srbija, 2018.
 • SKAMENJENI SNOVI, samostalna izložba Đerđi Ačaji, galerija Lucida, Beograd, i KC Šabac, Šabac, Srbija, 2018.
 • 20/20, autorska grupna izložba, prostor u rekonstrukciji bioskopa Balkan, Beograd, Srbija, 2018.
 • PAD ČOVEKA, Kristina Pirković, KC Novi Sad, i galerija Art for All, Beograd, Srbija, 2018.
 • IDENTIFIKACIJE, samostalna izložba Marije Tošković i Marije Milinković, Narodni muzej Smederevska Palanka, Sagvremena galerija, Smederevska palanka, i Jokanovića kuća, Narodni Muzej u Užicu, Užice, Srbija, 2018.
 • VELIKI RAT, Nemanja Okiljević, Kuća kralja Petra i Kombank dvorana (najava filma Petar Veliki), Beograd, Srbija, 2018.
 • POTREBA ZA PODSEĆANJEM, samostalna izložba Koštane Đurić, Galerija Suluj, Beograd, Srbija, 2017
 • PALETA MLADIH, selektorska izložba u sklopu festivala, KC Vrbas, Vrbas, Srija, 2017.
 • UMETNOST NA PAPIRU, Narodna biblioteka Srbije, Beograd , i galerija FLU, Kosovska Mitrovica, Srbija, 2017.
 • MEDIALA: NEKAD I SAD, koautorska grupna izložba, galerija RTS, Beograd, Srbija, 2017.
 • FIGURACIJE NA PAPIRU, autorska grupna izložba, Narodni muzej Užice, Užice, Srbija, 2017.
 • TABLEU VIVANT, autorska grupna izložba, UK PArobrod, Beogad, Srbija, 2017.
 • NARACIJE NA PAPIRU, autorsk grupna izložba, Moderna galerija, Narodni muzej Smederevska Palanka, Srbija, 2017.
 • SVA SU MORA MOJA, samostalna izložba Gordane Tomić, galerija Pomorskog muzeja, Porto Montenegro, Crna Gora, 2017.
 • PERPENTUM MOBILE, samostalna izložba Jelene Vićentić, galerija Božidarac, Beograd, 2017.
 • TEORIJA JEDINSTVA, ambijentalna izložba Vojislava Radovanovića, Salon 77, Niš, 2017.
 • RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA, samostalna izložba kanadske umetnice Dragice Gaćanski Didi, Likovni salon KC Novi Sad, 2017.
 • PRIČA O POSTANKU, samostalna izložba Vojislava Radovanovića, galerija „Jovan Popović“, Opovo, 2016.
 • METAMORFOZE, samostalna izložba Vojislava Radovanovića, likovni salon doma kulture, Čačak, 2016.
 • PROJEKAT: RAJSKI VRT, samostalna izložba Vojislava Radovanovića, Likovni salon, KC Novi Sad, 2016.
 • ČISTILIŠTE, samostalna izložba Filipa Baralića, Narodni muzej Užice, 2015.
 • OČIJUKANJE, samostalna izložba Branke Đurašković, SKC Novi Beograd, 2015.
 • U POMEN NA DEJANA PRENDIĆA PRENDU, memorijalna izložba, Narodni muzej Zaječar, 2014.

Selektorska praksa i učešće u Žiriju i Savetu 

 • BIJENALE UMETNOSTI NA MALTI, komesarka nastupa i kustoskinja projekta, autorka koncepta
 • BIJENALE ARHITEKTURE U VENECIJI 2023. predsednica Saveta
 • BIJENALE DIZAJNA U LONDONU, komesrka nastupa i kustoskinja projekta
 • PRAŠKI KVADRIJENALE scenskog dizajna i scenskog prostora, Prag 2023, ko-komesarka i ko-kustoskinja
 • TRIJENALE U MILANU, komesarka i kustoskinja, predstavljanje Republike Srbije na 23. Međunarodnoj izložbi
 • 44 , 45 i 46. SALON ARHITEKTURE, MPU, Beograd
 • Rise of women in culture in the WB, putujuća izložba, dokumentarni serijal, rezidencijalna izložba, istraživanje
 • VAJARI /KE SRBIJE 2020, tradicionalna izložba vaarske sekcije ULUS-a
 • MLADA GRAFIKA, selektorka, Kulturna stanica Eđšeg, Novi Sad 2019
 • TRADICIONALNA IZLOŽBA CRTEŽA, KC Šabac, 2019
 • PALETA MLADIH, selektorka za 2017-tu
 • BIJENALE AKVARELA, SKC Novi Beogard, 2018
 • NOA FEST 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
 • BOA 2014,2015

Moderatorska praksa – Paneli

 • SUSRETI , Savet 44. i 45. Salona arhitekture, MPU, 2023
 • IDENTITEI ŽENE U SAVREMENOJ VIZULENOJ UMETNOSTI, učesnice: Dubravka Đurić, Aleksandra LAzar, Iana Stantieri, Ivana Ivković. Moderiale Maša Elezović i Biljana Jotić
 • IMAJ MILOSTI, BOŽE, Umetnički kafe sa Gordanom Belić u okviru njene doktorantske izložbe, galerija Menjačnica, Goethe institut, Beograd, jun 2020
 • MLADA GRAFIKA, Kulturna stanica Eđšeg, Novi Sad
 • DADO I LJUBA, Ukrštanja, Likovni salon KC Novi sad
 • NASLEĐE MEDIALNOG DUHA, galerija RTS, 2017
 • MOZAIK DANAS, Tribina mladih, KC Novi Sad
 • SKULPTURA DANAS, Kulturna stanica Eđšeg
 • AUTIZAM I UMETNOST, Tribina mladih, KC Novi Sad
 • SAVREMENI NARATIVI NA PAPIRU, Kulturna stanica Eđšeg
 • KULTURNA BAŠTINA, MLADI I TRŽIŠTE, Likovni salon KC Novi Sad

Otvaranja izložbi

 • BIJENALE ARHITEKTURE, Đardini, Venecija, Italija, 2023
 • 45 . SALON ARHITEKTURE/SALON DIJALOGA, MPU, 2023
 • ŽENA O ŽENI, Zgrada Parlamenta Evrope, Brisel, Belgija, 2023
 • BORIS PODREKA, ARHIKULTURA, MPU, 2023
 • NA STAKLENOM PUTU, MPU, 2022
 • FONDACIJA Bohuš-Lugoši, Budimpešta, MPU, 2022
 • „ČULNOST “, samostalna izlođba Natalije Miladinović, Zgrada Saveta Evrope, Strazburg, Francuska, 2022.
 • NIT UMETNOSTI, Gradimir Smuđa, MPU, 2022
 • TRIJENALE U MILANU, Milano, Italija, 2022
 • 44 SALON ARHITEKTRURE, MPU, 2022
 • IZGRAĐENO OKRUŽENJE, ALTERNATIVNI VODIČ ZA JAPAN, MPU u saradnji sa Ambasadom Japana, 2022
 • TALIJANSKI DAN DIZAJNA, u sardnji sa Ambasadom Italije u Beogradu, MPU, 2022
 • MAŠIĆ : retrospektivna izložba vizuelanih komuniakcija Slobodana Mašića, Kulturni centar u Parizu, 2021
 • GETO : Sve, sve ali zanat, MPU, 2021
 • FASCINIRAJ ME, izložba ručno rađenih šešira I fascinantora Dragana Smiljanića, MPU, 2021
 • SKIN AND STONE, Mina Radović, samostalna izložba, Gradska galerija, Kotor, 2021
 • SEZONARIJUM , Vesna Opavski, KC Trebinje, oktobar 2020.
 • ZAPISI NA PAPIRU, izložba crteža studija i skicca Igora Vasiljeva, Likovni salon, KC Novi Sad
 • SNAGA LINIJE, samostalna izložba Ljiljane Stojanović, Galerija 73, Beograd
 • SPIRITUAL , samostalna izložba Natalije Mialdinović i Zdravka Jankovića, galerija biblioteke grada Beograda
 • PAD ČOVEKA, samostalna izložba Kristine Pirković, galerija Art for All, Beograd
 • FIGURA KROZ MISAO, Jovana Jarebica, Natalija Miladinović, Una Nikolić, Kuća Kralja Petra, Beograd
 • KAMENI SPAVAČI, samostalna izložba Đerđi Ačaji, KC Šabac
 • VELIKI RAT, samostalna izložba Nemanje Okiljevića, Kuća Kralja Petra, Beograd
 • U RITMU GRADA, samostalna izložba crteža i instalacija Marije Milinković, galerija SULUJ, Beograd
 • POTREBA ZA PODSEĆANJEM, samostalna izložba slika KOštane Đurić, galerija SULUJ, Beograd

Stručna vođenja i časovi i  open class

 • Boris Podreka, Arhikultura, Muzej primenjne umetnsoti, Beograd
 • LJUBA , retrospektivna izložba Ljube Popovića u galeriji SANU
 • Između stvarne i virtuelne realnosti, prostor u rekonstrukciji bioskopa Balkana
 • Srpsko slikarstvo 20. veka, 1900-1950, galerija Doma Vojske
 • Mediala : Nekad i Sad, RTS galerija
 • Mlada grafika, Likovni salon, KC Novi Sad
 • Mozaik danas, Tribina mladih, KC Novi Sad
 • Mlada skulptura, umetnička stanica Ešđeg, Novi Sad
 • Savremeni narativi na papiru, umetnička stanica Ešđeg, Novi Sad

Mediji

Dokumentarni film i serijali:

 • Mediala : Nekad i Sad, RTS 3
 • Serijal „Žena o ženi – identiteti žene u savrenoj vizuelnoj umetnnosti“, režija, Botris Miljković
 • Arhitektura danas, RTS 2
 • Kritika na delu, 19.bijenale umetnosti u Pančevu, 2020;

Interjui: (štampana izdanja časoisa, dnevne ili nedeljne novine:

 • PRESERVING CULTURAL HERITAGE THROUGH APPLIED ARTS, Diplomacy&Commerce, Belgrade, 2023
 • O RETROSPEKTIVNOJ IZLOŽBI U LJUBA, SANU, razgovor sa autorkom Slavicom Batos, Pečat (intervju na 12 strana iz dva dela, 2021);
 • STARE VREDNOSTI NOVE VIZUELNOSTI, intervju sa novinarkom Sonjom Ćirić, Vreme, 2018;
 • Intervju sa Miljanom Kralj, Novosti, 2023 i 2022
 • Intervju sa Marijom Petrović, Telegraf Biznis, 2023.

Gostovanja i prilozi:

NOVA S, jutarnji program

PRVA TV, Vesti

RTS , Srbija danas, Jutarnji program, Kulturni centar, Kulturni dnevnik, Dnevnik 2, Emisija Tako stoje stvari

PINK , Jutarnji program sa Srđanom i Jovanom, uključenja u jutarnji program sa Filpom,

RTS 2, Emisija Sve boje života

TV HAPPY, Jutarnji program, Telemaster

RTV , Novosadska razglednica, informativni program

TV PRVA, emisija Eksploziv

RADIO BEOGEAD 2, Kulturni krugovi

N1 , Tri tačke

STUDIO B, Prelistavanje, Beograde dobro veče, Jutro sa sanjom, Vesti…;

Najave ili objave: Politika, Novosti, Vreme, Story magazin, Perstiž, RTS, Politika, Novosti, Blic, Elle…)

Objavljeni tekstovi u katalozima samotalnih izložbi, autorskih izložbi, manifestacija i festivala prethodno navedenih (preko 30)

_________________________________________________________________

English